Upplev naturen, skogen och landsbygden på Eriksgården

Upplevelser

Upplevelser

 

Guidad häst- & vagnstur genom Fjälster 

I Fjälster by (som är en levande by) finns lämningar ända från istiden. Kulturlandskapet och byggnader vittnar om hur människor i byn levt i generationer och berättelsen levandegörs med öden och anekdoter från bybornas egen historia. Vi samlas på gårdsplanen och förflyttar oss i sakta genom byn med häst och vagn. Avslutning med kaffe/saft o hembakat kaffebröd på Eriksgården.
Pris: 1600 SEK/familj (max 5 pers) alt. 400 SEK/vuxen,  300 SEK/barn* upp till 12 år (barn under 3 år gratis) Vid större grupper lämnas offert.

En sommarkvällsdröm med hästar

När solen sänker sig mot horisonten och skuggorna blir längre, går vi tillsammans och hämtar hästen i hagen. Alla som vill får hjälpa till att borsta och sela hästen. Vi sitter upp i hästvagnen och ger oss iväg genom den förtrollande sommarkvällen. Kanske får vi höra rådjuren skälla eller storlommen hojta.
Pris: 1200 SEK/familj (max 4 pers) alt. 400 kr/vuxen, (min 3 vuxna), 300 kr/barn   (barn under 3 år gratis)
Förtäring går att köpa till och kan intas vid den intilliggande grillstugan i skogsmiljö.

Trolsk skogstur

Tror du på vättar, trollgubbar och skogsrå? Vi möter dem i den trolska skogen i Fjälster. Vi grillar eller tillagar kolbullar/krabbelurer och lyssnar till lokala sägner. Mystiskt och mysigt! Vi förflyttar oss med hjälp av häst och vagn! Pris: 550 kr/vuxen, 350 kr/barn* (barn under 3 år gratis) Vid större grupper lämnas offert.

En arbetsdag med hästen

I en tid när människan blir allt mer beroende av maskiner är det lätt att glömma bondesamhällets ursprung och att hästen som redskap är ett fullgott komplement till maskiner även i dagens skogsproduktion! Följ med ut i naturen, prova på och upplev äkta hästkraft samt inte minst samspelet mellan häst och kusk i skogs- eller jordbruksarbete. Fika runt öppen eld!
Pris: 1800 kr/pers. Tidsåtgång: 5 timmar

Prova-på skogskörning med stor, trygg ardennerhäst

Pris: 800 kr/timme och person.

 

Ponnywalk

Vill du få inspiration och draghjälp för att komma igång med träningen. Ta med dig en ponny på träningsrundan, de bjuder på glädje och hjälper dig att få bättre flås.

Ponnywalk är en kombination av powerwalk och tömkörning.

Pris: 200 kr/gång eller 900 kr/6 gånger

Våga häst

för dig som gärna vill umgås med hästar men inte riktigt vågar rida. Här får du möjligheten utifrån dina egna förutsättningar att lära känna en häst/ponny. Du får borsta, mysa, mata och leda hästen mm. Utbildad guide/instruktör Pris: 650 kr/person för två timmar. 3 ggr för 1500 kr.

Barnkalas

Välkommen till Eriksgården på ett annorlunda och roligt barnkalas! Skattjakt, korvgrillning och hembakat fika o saft. Till barnaskarans förtjusning förflyttar vi oss antingen med häst och vagn eller ponnyridning. Pris: 1600 kr + 80 kr/barn* (vid minst 10 pers).

Bondekampen

5-kamp med olika utmaningar kring gårdens aktiviteter. Ett tips är att ha oömma kläder på och ett glatt humör för utmaningar som fanns på gården förr. Fika ingår. Pris: 420 kr/vuxen och 200 kr/barn* (vid minst 10 pers).

Mindfullness-vandring

I fantastisk småländsk natur fokuserar vi på här och nu. Vi badar i sinnesintryck från skogen. Att långsamt och uppmärksamt låta dofter, ljud och känselintryck lugna ner vår kropp och hjärna och därmed tillåta oss att vara i vår inre rytm. Den guidade vandringen pågår 1 timme. 350 kr/person.

Kolbullekväll i timmerstugan

inkl. kåseri om kolbullens historia, ni får lära er att tillaga kolbullar med fläsk och koka kaffe över brasan. Ingredienser ingår. Pris 225 kr/person

Hyra av timmerstugan

Ta med dig kompisgänget, familjen och umgås i idyllisk skogsmiljö. Öppen eld inkl ved ingår. Pris: 600 kr för 3 timmar. Max antal 20 personer. Besökstoalett finns i närheten.

Mys i timmerstugan

Behöver du någonstans, i friska luften men under tak, att umgås med nära och kära?! Här tänder vi brasan och njuter av varm glögg/kaffe/lingondryck och hembakat. Pris: 190 kr/person.

Något att fira?

Vill du fira en födelsedag/högtidsdag? Boka en tur med häst och vagn, en ridtur, eller köp presentkort för en körkurs eller boka en naturupplevelse med utomhusmatlagning.  Ring för offert!

 

 

 

 

Man kan ta med sig egen förtäring eller så ordnar jag fika efter överenskommelse. Vi kan även förändra och skräddarsy paketen nedan enligt era önskemål, maila eller ring för offert. Jag kan agera guide på andra platser. Ring för bokning!