Upplev naturen, skogen och landsbygden på Eriksgården

Upplevelser

Upplevelser

Eriksgården följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och erbjuder utomhusaktiviter och aktiviteter för mindre grupper/familjer.    

Vi kan även skräddarsy evenemang enligt era önskemål, maila eller ring för offert.

Guidning i Fjälster by

I Fjälster by (som är en levande by) finns lämningar ända från istiden. Kulturlandskapet och byggnader vittnar om hur människor i byn levt i generationer och berättelsen levandegörs med öden och anekdoter från bybornas egen historia. Vi samlas på gårdsplanen och förflyttar oss i sakta genom byn med häst och vagn. Avslutning med kaffe/saft o hembakat kaffebröd på Eriksgården.
Pris: 1500 SEK/familj (max 5 pers) alt. 500 SEK/vuxen,  250 SEK/barn* (barn under 3 år gratis) Vid större grupper lämnas offert.

En sommarnattsdröm

När solen sänker sig mot horisonten och skuggorna blir längre, går vi tillsammans och hämtar hästen i hagen. Alla som vill får hjälpa till att borsta och sela hästen. Vi sitter upp i vagnen och ger oss iväg genom den förtrollande sommarnatten. Kanske får vi höra rådjuren skälla eller storlommen hojta. Vi avslutar vid grillplatsen i skogen!
Pris: 1000 SEK/familj (max 5 pers) alt. 400 kr/vuxen, 200 kr/barn*          (barn under 3 år gratis)
Förtäring kan köpas till. Vid större grupper lämnas offert.

Trolsk skogstur

Tror du på vättar, trollgubbar och skogsrå? Vi möter dem i den trolska skogen i Fjälster. Vi grillar eller tillagar kolbullar/krabbelucker och lyssnar till lokala sägner. Mystiskt och mysigt! Vi förflyttar oss med hjälp av häst och vagn! Pris: 500 kr/vuxen, 300 kr/barn* (barn under 3 år gratis) Vid större grupper lämnas offert.

En arbetsdag med hästen

I en tid när människan blir allt mer beroende av maskiner är det lätt att glömma bondesamhällets ursprung och att hästen som redskap är ett fullgott komplement till maskiner även i dagens skogsproduktion! Följ med ut i naturen, prova på och upplev äkta hästkraft samt inte minst samspelet mellan häst och kusk i skogs- eller jordbruksarbete. Fika runt öppen eld!
Pris: 1800 kr/pers.

Prova-på skogskörning med stor, trygg ardennerhäst

Pris: 600 kr/timme och person.

Prova-på ridning på ardennerhäst

Pris: 300 kr/person. 25 min i mysig skogsmiljö. För den helt ovane ryttaren så går jag med som stöd och guide. 

Månskenstur på hästryggen

Pris: 425 kr/person. 1 timmes guidad tur under stjärnklar himmel och månsken.

 

Ponnyridning för barn

Pris: 250 kr/barn. 25 minuter i skogsmiljö.Pyssel innan och efter ridtur. Maxvikt: 50 kg

Upplev naturen från hästryggen på en trygg ardennerhäst/gotlandsruss.

För både vuxna och barn.

Pris: 400 kr/person. 1 timme

Pris: 600 kr/person. 2 timmar

Hästhäng (1 timma)med ponny.

Mys, borsta, klia, krama på ett av våra gotlandsruss, Movitz och Helge Lo.  Pris: 150 kr/barn, vuxen gratis.

Barnkalas

Välkommen till Eriksgården på ett annorlunda och roligt barnkalas! Skattjakt, korvgrillning och hembakat fika o saft .Till barnaskarans förtjusning förflyttar vi oss antingen med häst och vagn eller ponnyridning. Pris: 1600 kr + 80 kr/barn* (vid minst 10 pers).

Bondekampen

5-kamp med olika utmaningar kring gårdens aktiviteter. Ett tips är att ha oömma kläder på och ett glatt humör för utmaningar som fanns på gården förr. Fika ingår. Pris: 300 kr/vuxen och 150 kr/barn* (vid minst 5 pers).

 Mindfullness-vandring

I fantastisk småländsk natur fokuserar vi på här och nu. Vi badar i sinnesintryck från skogen. Att långsamt och uppmärksamt låta dofter, ljud och känselintryck lugna ner vår kropp och hjärna och därmed tillåta oss att vara i vår inre rytm. Vandringen pågår 1 timme. 150 kr/person.

Något att fira?!

Vill du fira en födelsedag/högtidsdag? Boka en tur med häst och vagn, en ridtur, eller köp presentkort för en körkurs eller boka en naturupplevelse med utomhusmatlagning.  Ring för offert!

Slädturer

Njut av en mysig tur i härlig natur. I ljudet av bjällrans klang och hästarnas frustande lovar vi att du får en fantastisk upplevelse. Fika ingår.

Pris: 400 kr/vuxen, 250 kr/barn (5-15 år).

 

 

 

 

Man kan ta med sig egen förtäring eller så ordnar jag fika efter överenskommelse. Jag kan även agera guide på andra platser. Ring för bokning!